overtuig

In KATERN overtuig leren leerlingen in de eerste plaats meningen, feiten en argumenten onderscheiden, benoemen en structureren. Daarnaast maken ze ook kennis met de argumentatievormen en drogredenen en allerlei eeuwenoude en piepjonge retorische technieken.


De vele inzichten worden voortdurend toegepast in leuke en leerrijke lees-, luister- en spreekoefeningen met debatten en betogen rond actuele, maatschappelijke thema's, afgestemd op de leefwereld van jongeren.​ Het materiaal is inzetbaar in 4, 5 en 6 en wordt geleverd samen met KATERN twistziek en KATERN schoolstrijd. De cursus is beschikbaar als boek (10,95 euro) of digitaal in de vorm van een licentie waarmee je het materiaal gedurende een schooljaar mag uploaden of kopiëren (1,95 euro / leerling / jaar). Bestellen kan voor groepen vanaf 20 leerlingen.


Twistziek en schoolstrijd zijn twee boeiende debatspelen om leerlingen te leren argumenteren. Spelers gaan voor elk spel in groepjes van 3 of 4 gedurende een lesuur op een speelse, maar uitdagende manier met elkaar in debat over maatschappelijke hangijzers en onderwijsthema's. De deelnemers kiezen een van de stellingen, moeten zelf argumenten verzamelen en zich aan de hand van de tipkaarten inlezen om dan hun mening te verkopen. De doorschuivende jury velt het eindoordeel. Je krijgt de fotokopieerbare spelen bij de basislicentie, maar je kan ook een voorgedrukt, uitscheurbaar pakket bestellen dat bestaat uit 600 voorgeperforeerde kaarten voor groepen tot 24 leerlingen.


Bestelformulier

 
 
 
 
 
KATERN schrijf digitaal (1,95 euro / leerling / schooljaar)
KATERN schrijf boekvorm (10,95 euro)
KATERN studeer digitaal (1,95 euro / leerling / schooljaar)
KATERN studeer boekvorm (8,95 euro)
KATERN overtuig digitaal (1,95 euro / leerling / schooljaar)
KATERN overtuig boekvorm (10,95 euro)
KATERN solliciteer digitaal (1,95 euro / leerling / schooljaar)
KATERN solliciteer boekvorm (8,95 euro / leerling / schooljaar)
 
 
Ik wil nog meer info en wil graag dat je even langskomt op school (gratis en vrijblijvend). Neem contact met me op om een moment af te spreken om het materiaal te kunnen inkijken.